Blog

Proef de smaak van Indonesië

Maak kennis met de smaakvariëteiten uit dit omvangrijke land die je precies geven wat jij zoekt in het herfstseizoen.

De veelzijdige smaken van Indonesië

Door het tropische klimaat en vulkanische grond is Indonesië zeer geschikt voor het telen van thee en koffie. Dit omvangrijke land is met duizenden eilanden ‘s werelds grootste eilandstaat. Indonesië staat bekend om zijn grote diversiteit in flora en fauna én culinaire smaken. De veelzijdigheid in de gebieden proef je terug in de koffie en thee. Kom meer te weten over dit kleurrijke land en verwarm jezelf dit najaar aan de heerlijke kruidige smaakvariaties uit Indonesië.

Thee uit Indonesië 

De plantage ligt in West-Java en produceert sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw prachtige theeën. Sinds 2007 is de Bukit Sari theeplantage officieel biologisch gecertificeerd. In ons assortiment vind je heerlijke theeën van de Bukit Sari plantage.

Bukit Sari Premium FOP

Ontdek de Bukit Sari Premium FOP: een prijswinnende zwarte thee met een milde, volle en lichtzoete smaak. Proef tonen van honing en rozijnen in deze mooie biologische thee. 

Bukit Sari Imperial Black

Nog een prachtige thee van de Bukit Sari Organic Tea Plantation is de Bukit Sari Imperial Black. Door de complexheid van deze zwarte thee kun je bij elke opschenking andere smaaktonen ontdekken. Van friszoete vijgen, rozijnen en zoethout tot bloemig rozenblad.

Koffie uit Indonesië

De meeste koffie die uit Indonesië komt is robustakoffie. Het resultaat is dat ongeveer 90% van alle koffieplanten in Indonesië robusta is. Het kleine percentage arabicakoffie die uit Indonesië komt behoren wel tot enkele van ’s werelds mooiste koffies. Koffie uit Indonesië staat bekend om de wat meer weer aardse en kruidige tonen.

Gayo Blue Mountain

Deze medium roast koffie is vol en rond. Ontdek de frisse body met op de achtergrond de typisch Indonesische aardse, houtachtige smaak.

Kopi Ketiara 

Deze koffie heeft een stoer karakter, pittig roosterprofiel en een prikkelende specerijensmaak. De Kopi Ketiara is rijk aan de kenmerkende kruidigheid van Indonesische koffie en heeft een fantastisch mooie, volle body en een lange nasmaak Lees hier waarom.

Limited edition: Lintong Raja Batak 

Speciaal voor deze herfst hebben we tijdelijk de Lintong Raja Batak in ons assortiment opgenomen. Deze dark roast, semi-washed arabicakoffie heeft noten van chocolade, laurier en honingdrop. 

Koffie op zijn Indonesisch: koffie tubruk

Koffie tubruk of kopi tubruk is in Indonesië de traditionele manier van koffiedrinken. Je maakt een koffie tubruk heel eenvoudig. Schep twee lepels (fijn)gemalen koffie in een koffiemok en voeg kokend water toe.
Eventueel drink je deze sterke, aromatische koffie met melk en suiker. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *