Blog

Wat is Specialty coffee?

Specialty Coffee verwijst naar een koffie van hoogwaardige kwaliteit. Delicaat in smaak, aromatisch en met een perfecte balans tussen zoetheid en rinse tonen.

De Specialty Coffee Association beoordeelt premium biologisch koffiebonen op een schaal van 1 tot 100 door middel van cupping. Dit is een gestandaardiseerde methode om koffie te evalueren. Alleen koffie met een score hoger dan 80 mag verkocht worden als specialty coffee. Specialty coffee die ook nog eens biologisch geteeld is, die vind je niet snel. Echt premium ben je als je bio bent, vinden wij. Dus laat ons maar zoeken naar die speld in de hooiberg. Het smaakt namelijk zoveel beter.

Alle Simon Lévelt arabicakoffies hebben een minimale SCA-score van 80. En ze zijn ook nog eens biologisch, daarom noemen wij het Premium Biologische Koffie.

Onze eigen branderij in Haarlem

Eenmaal beoordeeld is het aan de brander om het potentieel aan smaken optimaal uit de groene bonen te halen. Wij roosteren onze koffiebonen in onze eigen branderij in Haarlem. Onze brandmeesters hebben voor elke boon een brandprofiel dat het beste uit de boon naar boven haalt. Met liefde voor het vak orkestreren zij het brandproces van elke batch koffiebonen. Als een dirigent die het beste uit zijn orkest haalt, zo halen deze maestro’s het beste uit onze koffiebonen. 

Niet te vergeten moet uiteindelijk de barista, jij dus, de gebrande bonen met zorg behandelen bij het malen en bereiden. Het malen, dat doen wij met alle plezier in de winkel op jouw malings voorkeur. Ook adviseren we je graag over het kiezen en toepassen van de juiste zetmethode. Zo maak jij thuis de lekkerste koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *